CCSM
 

quote

Herman Calis is een zeer ervaren consultant/projectmanager, die beschikt over een academisch/ hbo+ werk- en denkniveau, is afgestudeerd in richting Bedrijfskunde. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring in informatiemanagement en informatiearchitectuur, beschikt daarnaast over ruime ervaring met interim-management en outsourcing, zowel in bedrijfsleven als overheids- en semi-overheidsorganisaties. 

Een groot deel van zijn expertise heeft hij verkregen door middel van implementatiebegeleiding bij projecten in de financiële- en overheidssector. Herman is een pragmatisch persoon, die in staat is een organisatie op te zetten c.q. te herstructureren en te begeleiden bij veranderingen.
In projecten op het gebied van e-dienstverlening en informatie-infrastructuur is hij bij uitstek een implementator.

quote

 

 

Naast ervaring met interim-management heeft hij veel ervaring op het gebied van proces- en gegevensarchitectuur. Herman heeft ook de nodige ervaring met IT-operatie (ITIL en BiSL/ASL), uitgebreide ervaring met projectmanagement en programmamanagement en het leggen van de verbinding tussen de business en de informatievoorziening. Recentelijk vooral betrokken als projectmanager bij Midoffice projecten en informatiearchitectuur projecten.

Herman heeft de afgelopen jaren m.n. voor lokale overheid gewerkt, zowel grote als kleine gemeenten als waterschappen, woningcorporaties. Hij heeft opdrachten gedaan vooral gericht op verbetering van de informatiehuishouding, als aanjager voor verbetering dienstverlening naar burgers en bedrijven. Daarnaast is hij bij verschillende organisaties als interim ICT-manager ingezet. In recente opdrachten lag de nadruk sterk op verandermanagement (informatievoorziening gerelateerd aan verbetering dienstverlening Overheid en interim Informatiemanagement).

Hij heeft hierbij veel ervaring opgedaan in fusies, herindelingtrajecten, migratietrajecten vitale systemen en samenwerkingsverbanden (SSC's). 
Herman is gecertificeerd e-adviseur en gecertificeerd KING-adviseur. Werkte tot voor kort bij een consultancybedrijf, vond daar onvoldoende uitdagingen, en wil graag als zelfstandig ondernemer de markt van dienst zijn.

Hij ziet een uitdaging in het managen en verbeteren van de informatievoorziening i.r.t. de business en staat open voor de uitdagende job om organisaties op die manier te ontzorgen.

 

“Vanuit Van Tongeren & Trimp heb ik 15 jaar gewerkt met Herman Calis. Gedurende deze periode heb ik hem leren kennen als zeer betrouwbaar, loyaal en plichtsgetrouw zowel binnen onze organisatie als bij opdrachtgevers. 

Vooral als project-/programma-/interimmanager heeft hij naar volle tevredenheid van zijn opdrachtgevers gefunctioneerd. In de nazorg kwamen tijdens de gesprekken steevast de zo herkenbare eigenschappen van Herman naar boven; serieus, punctueel, werken volgens een strakke planning en afspraak is afspraak. Door zijn sterke betrokkenheid hadden opdrachtgevers het gevoel, dat Herman behoorde tot de eigen organisatie i.p.v. een ingehuurde kracht.

Veel van de opdrachten waren complex, zoals het organiseren en herinrichten van de ICT bij fusies en gemeentelijke herindelingen. Altijd wist Herman met zijn aanstekelijk enthousiasme projecten tot een goed einde te brengen.
Kortom iemand waar goed zaken mee te doen is en die garant staat voor een succesvolle uitvoering van de opdracht.”

Jan van Tongeren
Oud directeur Van Tongeren & Trimp.